Kortprosa 1999

Kortprosa 1999
Antologi
1999
79 kr.

UDSOLGT

ISBN 87-595-1150-8

(Udgivet i samarbejde med L&R)

Redaktion: Jeppe Brixvold og Hans Otto Jørgensen

90 af Danmarks allerbedste forfattere giver hver deres bud på den genrebrydende kortprosa. Kortprosa 1999 er både reflektioner, anekdoter, erindringer, abstraktioner, historier, halve historier, anslag. Og meget mere.

Om forfatterne
Blandt bidragsyderne med efternavn begyndende med ‘b’ kan bl.a. nævnes Claus-Beck Nielsen, Jens Blendstrup, Thomas Boberg, Per Aage Brandt, Mads Brenøe, Suzanne Brøgger – hertil er der alle de andre med efternavn begyndende med ‘a’ og ‘c’ og ‘d’ og ‘e’ …

Fra udgivelsen:

EN KLASSISK SKRIFTTYPE

Marcel fik pludselig en fornemmelse af at denne situation kunne stå i en bog. Suzanne strøg håret tilbage med en irriteret bevægelse, og han så det stå skrevet for sit indre øje: Hun strøg håret tilbage med en irriteret bevægelse. Hans første reaktion var at gribe stolens armlæn i panik. Et øjeblik efter at have set også denne sætning på skrift rev han sig løs ved at skifte stilling på stolen og sige: “Det er ikke mit barn.” Følelsen af litteratur var væk, og ordene stod foran ham som et lille murværk i en klassisk skrifttype: “Du er en led satan, Marcel.”

– Peter Adolphsen

Presseklip:

“Jamen, jeg siger jer, kære læsere, der er bare så mange fede sager, kære onkler og pludselige fætre, det er som valgt ud af mit hjerte.”

– Lars Bukdahl, Weekendavisen

“Her har Brixvold-Jørgensen udmøntet deres dybtgående og smagfulde gehør til fulde.”

– Rolf Gerd Heitmann, Standart

“Det er en overvældende fornemmelse af begive sig på opdagelse i Jeppe Brixvold og Hans Otto Jørgensens nye antologi Kortprosa 1999 (…) en række læseværdige og sanselige tekster, som ikke lader sig putte i boks og bås.”

– Signe Lindskov Hansen, Information

Antologi, Encyklopoesien

Antologi, Encyklopoesien
Antologi
2010
80 s.
98 kr.

ISBN 978-87-7405-057-5

27 vidt forskellige forfattere har fået til opgave at udfordre leksikonet og den encyklopædiske tradition og autoritet. Strategien har været at lade hver enkelt forfatter udvælge sit eget leksikonopslag (fx ”Crime”, ”Polka” eller ”Diagnosis”) som udgangspunkt for udarbejdelsen af et stykke viltert poesi eller en ditto prosatekst.

De 27 digtere og prosaister har haft frie hænder til at bidrage til denne altfavnende 80 siders encyklopoesi og tæller Carsten Puggaard, Kaspar Bonnén, Laus Strandby Nielsen, Ejler Nyhavn, janus Kodal, Birgitte Krogsbøl, Comasia Aquaro, Morten Søndergaard, Seimi Nørregaard, Luisella Carretta, Marie Sofie Simonsen, Jan Thielke, Tóroddur Poulsen, Viggo Madsen, Erik Kock, Jesper Elving, Hakija Karic, Peter Adolphsen, Peter Laugesen, Ursula Andkjær Olsen, Jens Smærup Sørensen, Lars Bukdahl, Marianne Larsen, Claus Carstensen, Lars Skinnebach, Rasmus Graff, Nina Søs Vinther og ikke mindst redaktøren Knud Steffen Nielsen selv.

Anarkisten i Fandens hus

Anarkisten i Fandens hus
Peter Laugesen
2011
238 s.
198 kr.

ISBN 978-87-92684-21-9

UDSOLGT

 

Peter Laugesen befandt sig i efteråret 2001 på landejendommen Klarskovgaard i nærheden af Korsør. Det selv samme sted havde den radikale, franske prosaist, Louis-Ferdinand Céline, befundet sig et halvt århundrede før (fra 1948-51), da den kontroversielle forfatter var eksileret i Danmark i kølvandet på 2. verdenskrig.

Ud af Laugesens ophold kom der en vilter og omfattende 160 siders (total)montage, Anarkisten i Fandens hus, som blev konstrueret og oversat med et direkte udgangspunkt i Célines samlede værk. Montagen blev oprindelig kommissioneret af Det Kongelige Teater, men Laugesens dramatiske magnum opus blev efterfølgende aldrig opført.

Digteren Laugesen har siden 1967 (og debuten Landskab) produceret et væld af tekster, digte og diverse hybridformer. Hvad, de færreste dog ved, er, at Laugesen også har en markant og efterhånden meget betydelig dramatisk produktion bag sig (fra 1989 og fremefter), som Arena nu for første gang sætter fokus på.

Af den selv samme årsag har kritiker Lars Bukdahl også konstrueret et længere (dobbelt)interview med både digteren og dramatikeren Laugesen, og tilsvarende har mag.art. Erik Exe Christoffersen og ph.d. Laura Luise Schultz også bidraget, og det med hver et essay om Laugesens omfattende dramatiske produktion.

Fra udgivelsen:

Det kommer igen!… deflagration!… tre torpedoer i buket!… så
himmel og jord står i eet!… elementerne blandes!… så skallen
ryger af hovedet!… og derefter sjælen!… og øjnenes æbler!… og
lungerne boret igennem fra ryg til bryst!… en dolket ugle, der
klamrer sig til et lokumsbrædt!… og tusind motorer fjærter igen!…
en kålorm med hundrede tusind knusetænder!… den gnasker
ekko!… dens mave er foret med tre tusind ringe af skælvende
stål!… dens fede hoved besat af kanoner!… en totalt monstrøs
vanskabning!… Vi flygter fra det infame syn!… Sig noget til mig!
Model Nostradamus!…