Nyhedsarkiv

Nyhedsarkiv

December 2013
FERIE

Arena holder jule- og nytårsferie fra d. 19. december til og med d. 7. januar 2014. Bestillinger afgivet gennem hjemmesiden ekspederes derfor først d. 8. januar. I mellemtiden kan man gå i fx Møllegades Boghandel, skulle man akut ønske sig en af forlagets udgivelser (åbningstider her).

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

November 2013
MUDRET SOL

Mudret sol
Glenn Christian
2013
68 s.
150 kr.

Årets sidste udgivelse fra Arena er Glenn Christians sci-fi-dystopi af en digtsamling, Mudret sol.

Glenn Christian har siden debuten Det hjemlige (2008) bedrevet rasende afsøgninger af det private og det offentliges afsmitninger og sammensmeltninger i digtsamlinger og hybridudgivelser. Også i Mudret sol er raseriet en drivkraft, og det udarter sig til en sært ekstatisk tungetale om fremtid og historie, kønnet og kødet, som fremmanes gennem de tre figurer Ovartaci, fremtidssamfundet Tarnac og Auschwitz’ sprogløse barn Hurbinek. Desperationen skrives frem i udråb, kropsvæsker og billedstorm, der åbner for mødet mellem det skønne og det frastødende. Årets julegave!

Mudret sol udkommer d. 5. december.

I anledning af udgivelsen byder forlaget på en ølUnderwood Ink, Ryesgade 30A, København. Det foregår torsdag d. 5. december fra kl. 17, og alle er velkomne.

Læs mere om Mudret sol her.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

November 2013
KLUB ARENA

Klub Arena er forlaget Arenas bogklub. Meld dig ind nu og få to bøger fra Arenas bagkatalog for én bogs pris + porto – den billigste bog er gratis.

Som medlem af Klub Arena modtager du:

* 2 bøger fra Arenas bagkatalog til én bogs pris. Der kan vælges mellem alle forlagets udgivelser. Den billigste bog er gratis.
* 35% rabat på alle Arenas bøger udgivet mellem 1999 og 2012 ved køb direkte fra forlaget.
* 35% rabat på alle Arenas nyudgivelser, der fremsendes automatisk (medmindre de afbestilles).

Læs det med småt her.

Meld dig ind i Klub Arena her >>

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Oktober 2013
VI ELSKER MASKINER

Vi elsker maskiner
Rasmus Halling Nielsen
2013
286 s.
200 kr.

Rasmus Halling Nielsens Vi elsker maskiner præsenterer sig ved første øjekast som en kriminalroman “DET VAR EN FEBRUARMORGEN. Drabsafdelingens kommissær Pedersen var netop trådt ind på sit kontor da telefonen ringede. Et mord havde fundet sted i Udenrigsministeriet. Han var knap nok kommet ud af vinterfrakken.” Men mest af alt er bogen en afsøgning af genrer og motiver og en lyrisk monolog, der handler om en ungdom i en dansk provinsby, en bilulykke, kaffebrygning og kærligheden mellem Aladdin og doktor Quinn. Motiverne løber sammen i et jeg, der synes at tale gennem en maskine: “Jeg mener her sidder jeg i en stålboks med is omkring som en fin smeltende hinde, det er som at være i maskinernes hjerne og det er jeg så.”

Vi elsker maskiner er en meditation over sampling, en motivsamling, en monolog og en maskine. Mød digteren som ung robot.

Vi elsker maskiner udkommer d. 6. november.

Udgivelsen fejres ved en receptionUnderwood Ink., Ryesgade 30A, København, kl. 16.30. Alle er velkomne!

Læs mere om Vi elsker maskiner her.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Oktober 2013
ARENA MONOGRAFI: LARS SKINNEBACH

Lars Skinnebach
Mikkel Frantzen
2013
112 s.
100 kr.

Den tredje bog i Arenas serie af monografier om dansk samtidslitteratur, Arena Monografi, handler om Lars Skinnebach (f. 1973). Fra debuten Det mindste Paradis (2000) til den seneste bog Øvelser og rituelle tekster (2011) er Skinnebachs digtning overraskende, provokerende og uomgængeligt en af de mest markante i dansk samtidslitteratur. Skønt hans eget forfatterskab stadig er ungt, har hans særlige stemme og særlige lyriske greb allerede præget en hel generation af digtere.

Monografien om Lars Skinnebach bevæger sig kronologisk gennem forfatterskabet. Undervejs indkredser Mikkel Frantzen – skribent ved Dagbladet Information og ph.d.-stipendiat ved Institut for Kunst- og Kulturvidenskab – en række af dets vigtigste greb og tematikker: læserhenvendelsen og det vrede digterjeg, de upersonlige følelser, misbrug i og af sproget, den radikalt-økologiske tænkning, paranoia.

Arena Monografi er en serie af monografier om dansk samtidslitteratur, redigeret af Tue Andersen Nexø og Elisabeth Friis. Allerede udkomne bøger i serien handler om Pia Juul og Morti Vizki. Med denne serie ønsker forlaget Arena at bidrage til udviklingen af den kvalificerede samtale om nyere, dansk litteratur.

Bogen udkommer mandag d. 21. oktober, og det markeres med en reception kl. 17.00 i Møllegades Boghandel på Nørrebro. Alle er velkomne.

Læs mere om Arena Monografi: Lars Skinnebach her.

Og læs mere om serien Arena Monografi her.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

September 2013
I EN CYLINDER I VANDET AF VANDGRÅD

I en cylinder i vandet af vandgråd
Ann Jäderlund
2013
96 s.
120 kr.

Ann Jäderlund (f. 1955) er en af Sveriges vigtigste og mest indflydelsesrige nulevende lyrikere. På trods af hendes uomgængelige status i skandinavisk samtidslitteratur er et helt værk endnu aldrig blevet oversat til dansk.

Digtsamlingen I en cylinder i vandet af vandgråd (1967-78), der udkom på svensk i 2006 og blev nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris året efter, tematiserer ungdomsårene (deraf undertitlen (1967-78)), og med sine erindringsspor og ungpigetematik er bogen central for forståelsen af Ann Jäderlunds forfatterskab. Digtsamlingen er formmæssigt banebrydende, i forfatterskabet såvel som i skandinavisk poesi i det hele taget, og samtidig det måske mest koncentrerede og billedtætte værk, Ann Jäderlund har skrevet.

I en cylinder i vandet af vandgråd (1967-78) er oversat af digteren og kritikeren Olga Ravn og udkommer d. 26. september.

I anledning af udgivelsen inviterer forlaget på et glas torsdag d. 26. september kl. 17 i Møllegades Boghandel.

Læs mere om I en cylinder i vandet af vandgråd her.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

August 2013
RADIO

Radio
Adam Drewes
2013
704 s.
250 kr.

I 2013 genoptager forlaget Arena udgivelsen af ny dansk litteratur, og Adam Drewes’ værk Radio indleder sæsonen.

I år 2000 blev Adam Drewes både Nordisk Mester i Poetry Slam og optaget på Forfatterskolen, og de to begivenheder er omdrejningspunkterne i det forsøg på at blive forfatter, som Radio er en omfattende dokumentation af. Med forfatterens egne ord er bogen “levet og skrevet mellem 1999 og 2005”, og med sine 700 massive sider bliver den både en monstrøs tidslomme og en veritabel tekstmaskine, næret af et uafladeligt og konfliktfyldt arbejde mod sin egen realisering.

Radio er en kamp mod og en undersøgelse af den etablerede litterære scene og institution, som hovedpersonen Adam Drewes føler sig underlagt, men omvendt ikke kan slippe.

Radio udkommer d. 21. august 2013.

I anledningen inviteres der på udgivelsesdagen kl. 17.00 til reception i Møllegades Boghandel. Vi byder på et glas vin, snacks og billige bøger samt oplæsning ved forfatteren kl. 17.30.

Læs mere om Radio her og køb bogen her eller i Møllegades Boghandel.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Juni 2013
FERIE & EFTERÅRSPROGRAM

Forlagets ekspedition holder ferie hele juli måned. Vi vender tilbage i august med et program spækket med spændende udgivelser. Læs mere her.

God sommer!

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Marts 2013
ØJEBLIKKETS FORANDERLIGE SKØNHED

Øjeblikkets foranderlige skønhed
ABCinema og filmoprøret i Danmark 1968-71. Artikler, dokumenter og tilbageblik
Redigeret af Ole John
2013
160 s.
250 kr.

Filmkollektivet ABCinema eksisterede kun i ganske få år (1968-71), men fik alligevel stor indflydelse. Kollektivet talte mere end 50 medlemmer, heriblandt eksperimenterende kunstnere, som sideløbende med tidens generelle ungdomsoprør førte an i et oprør mod det magtapparat og de strenge konventioner, som dengang herskede over filmen. Man var var samlet om en enkel vision – at ville befri filmen fra tungt apparatur og træge systemer og gøre det til en leg at lave film.

Øjeblikkets foranderlige skønhed er en samling fotos, artikler og interviews, der dokumenterer og belyser dette vigtige kapitel i dansk film- og kunsthistorie. Med bidrag af bl.a. Per Kirkeby, Jørgen Leth, Bjørn Nørgaard, Kristen Bjørnkjær og Allan de Waal, Tania Ørum, Niels Skousen, Peter Thorsboe og Ole John.

Bogen udkommer d. 13. marts 2013.

Læs mere om Øjeblikkets foranderlige skønhed her.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Januar 2013
MERE SOMMEREN 80

Ragnild Lome har interviewet Morten Chemnitz om oversættelsen af Sommeren 80 til det norske tidsskrift Vagants blog. De to taler bl.a. om, på hvilken måde Marguerite Duras er en politisk forfatter. Læs interviewet her.

Det er også blevet til et par fine anmeldelser i Berlingske, her, og i Information, her.

Læs mere om Sommeren 80 her.

Godt nytår!

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

November 2012
SOMMEREN 80

Sommeren 80
Marguerite Duras
2012
132 s.
130 kr.

Marguerite Duras’ lille bog Sommeren 80 blev til som en række klummer i avisen Libération i 1980. Duras havde skrevet artikler ved siden af sit forfatterskab helt tilbage fra fyrrerne, men det bemærkelsesværdige ved de ti klummer i Sommeren 80 er den sammensmeltning og intimitet, der i klummeskrivningen opstår imellem politik og privatliv såvel som mellem fiktion og erindring.

Klummerne i Sommeren 80 befinder sig et sted mellem journalistisk beretning, politisk kommentar og poesi. Fra sit vindue i “det mørke værelse” ved kysten i Trouville betragter Duras havet, regnen og stranden, mens hun oprøres over de aktuelle, politiske begivenheder: overdragelsen af Afghanistan til Sovjet, den “blodige maskerade” til de Olympiske Lege i Moskva, hungersnøden i Uganda, strejkerne i Gdansk. På stranden fanger hendes blik en ensom dreng: Han bliver klummernes omdrejningspunkt og den regnfulde sommers begivenhed på linje med uhyrlighederne på den verdenspolitiske scene. Med Duras’ egne ord: “Ingen har skrevet om havet, som jeg gjorde det i Sommeren 80.”

Sommeren 80 er oversat af Morten Chemnitz og udkommer d. 29. november.

På dagen fejrer vi udgivelsen og Marguerite Duras i al almindelighed sammen med kurateringskollektivet KUP, der står bag seminaret Danske forfattere i samtale om (og med) Marguerite Duras:

På programmet er samtale om og oplæsning af egne og Duras’ værker ved Olga Ravn, Ida Marie Hede, Josefine Klougart og Pernille Abd-el Dayem, oplæg om ‘Nogle bevægelser hos Marguerite Duras’ ved Peter Borum samt ikke mindst oplæsning fra Sommeren 80 ved oversætteren. Seminaret er gratis og finder sted torsdag d. 29. november fra kl. 19.30 og frem på Internationalistisk Ideale, Malttorvet 2, Carlsberg, København. Alle er velkomne!

Læs mere om Sommeren 80 her.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

August 2012
ARENA PÅ STORE BOGDAG

Lørdag d. 11. august afholdes bog- og litteraturfestivalen Store Bogdag for tiende gang på Hald Hovedgaard ved Viborg. På programmet er bl.a. seancer arrangeret af Verbale pupiller, KUP og Den gyldne kyst, og Arena finder man i Bogladen mellem 10 og 17, hvor vi sælger ud af bagkataloget til særdeles fordelagtige priser. Læs mere om Store Bogdag her.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Juni 2012
ARENA-MODERNISME PÅ GYLDENDAL

Anders Juhl Rasmussens ph.d.-afhandling om Arena-modernismen er nu udkommet i bogform på Gyldendal:

“Forfattere som Peter Seeberg, Poul Vad, Per Højholt, Jens Smærup Sørensen, Henrik Bjelke og Peer Hultberg har hver især eksperimenteret med romanens form og samlet set udvidet genren. Arenas forfattere udgjorde ikke en generation, men et selvbevidst interessefællesskab, der positionerede sig i forhold til det københavnske parnas og afsøgte nye udtryksformer i dialog med Samuel Becketts franske romaner. Denne position i dansk litteratur med socialt samlingspunkt i Arena og æstetisk sigtepunkt i europæisk prosamodernisme er litteraturhistorisk underbelyst, hvis ikke ligefrem overset,” skriver forlaget bl.a.

Man kan læse mere om udgivelsen på Gyldendals hjemmeside.

Og hvorfor ikke supplere læsningen om Arena-modernismen med udgivelsen Arena-information 1967-1982, redigeret af selvsamme Anders Juhl Rasmussen foruden Thomas Hvid Kromann: Den unikke samling af hæfterne, der ledsagede udgivelserne i Arenas subskriptionsserie i årene 1967-1982 – skrevet af bl.a. Per Højholt, Dan Turèll, Poul Borum, Uffe Harder og Niels Egebak – udkom sidste år på Arena.

Vi supplerer i hvert fald med et tilbud: I anledning af Gyldendaludgivelsen, kan Arena-information 1967-1982 ved køb direkte fra Arena erhverves for kun 199 kr. Tilbuddet gælder til og med d. 27. juni 2012.

Læs mere om Arena-information 1967-1982 her og køb den på tilbud her eller i Møllegades boghandel.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Juni 2012
GÖRAN SONNEVI TIL LOUISIANA LITERATURE

Göran Sonnevi (født 1939) er en af Sveriges mest markante digtere med et omfattende lyrisk forfatterskab bag sig, og i februar udkom Klangenes bog på Arena i digteren Julie Sten-Knudsens roste oversættelse.

Nu får et dansk publikum mulighed for at se og høre Göran Sonnevi læse op på Louisianas litteraturfestival, Louisiana Literature, der løber af stablen 23.-26. august.

Læs mere om Louisiana Literature her og mere om Klangenes bog her.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Maj 2012
ARENA MONOGRAFI

D. 5. juni udgiver Arena hele to monografier om dansk samtidslitteratur:

Pia Juul
Elisabeth Friis
2012
92 s.
100 kr.

Pia Juul er en bog om Pia Juuls forfatterskab, skrevet af Elisabeth Friis, lektor i Litteraturvidenskab på Lunds Universitet. Hvorfor dukker spøgelser og krimigenren op hos Pia Juul, når hendes digte handler om sprogskepsis? Kan det være sundt at være en kommunikationsfornægter? Der er meget at tage fat i, når man først for alvor læser sig ned i Pia Juuls forfatterskab.

Morti Vizki. En kærlighedserklæring
Asger Schnack
2012
108 s.
100 kr.

Morti Vizki. En kærlighedserklæring er forfatteren og forlæggeren Asger Schnacks kærlige gennemgang af Morti Vizkis forfatterskab. Udgivelse for udgivelse – og også Vizkis tidlige forsøg som musiker – karakteriseres og vurderes. Med sit eminente overblik over dansk og international litteratur placerer Schnack Morti Vizki i en gren af den moderne poesi, der blandt andet løber tilbage til Jens August Schade.

De to udgivelser er de første i serien Arena Monografi, som vil publicere korte monografier om dansk samtidslitteratur. Bøgerne henvender sig ikke til de særligt dannede læsere, men måske nok til de særligt interesserede, uanset om de så går i gymnasiet, på universitetet, arbejder som kulturjournalister eller – som vi er flest – er spredt ud over landet i snart det ene, snart det andet job.

Senere udgivelser vil handle om Christina Hesselholdts, Martin Larsens, Lars Skinnebachs forfatterskaber. Og så fremdeles, for der er nok af fremragende danske forfattere, som fortjener at blive læst grundigt og længe, men hvis bøger må nøjes med dagbladenes anmeldelser.

I anledning af udgivelsen inviterer forlaget til reception d. 5. juni kl. 19.30 i Møllegades boghandel, hvor der vil blive budt på et glas vin og surprise-oplæsning.

Læs mere om Arena Monografi og de to første udgivelser i serien her.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Marts 2012
PORTRÆTTER AF ENHVER – MED COMPANION

Portrætter af enhver
Gertrude Stein
2012
192 s.
149 kr.

Portrætter af enhver er et udvalg af de mange litterære portrætter af venner og gæster, som Gertrude Stein skrev gennem hele sit forfatterskab.

Som salonværtinde og samler af moderne kunst i 1910ernes og 20ernes Paris mødte Stein et væld af forfattere og kunstnere, der i dag står som kunst- og litteraturhistoriske mastodonter. Mange af dem blev genstand for et verbalt portræt. Herunder Matisse, Picasso, Cézanne, Juan Gris, Marcel Duchamp, Sherwood Anderson og Isadora Duncan, hvis portrætter alle er inkluderede i udvalget.

Portrætter af enhver består af atten portrætter skrevet mellem 1910 og 1928. Udvalget afspejler den store stilistiske diversitet i Steins skrift i denne årrække og fortsætter den systematiske introduktion af Gertrude Steins forfatterskab til danske læsere, som Arena påbegyndte i 2006 med Stein taler, et udvalg af Steins foredrag. Udgivelsen, der indgår i Klassikerserien, er tosproget.

Samtidig med Portrætter af enhver udkommer Solveig Daugaards companion Gertrude Steins portrætter, som giver den interesserede læser en grundigere indføring i portrætgenren i Steins værk:Gertrude Steins portrætter
Solveig Daugaard
2012
148 s.
98 kr.

Gertrude Steins portrætter går bag om portrætterne i Gertrude Steins forfatterskab og dykker ned i nærlæsningen af fem portrætter, som alle er inkluderet i udvalget Portrætter af enhver. Ud fra analyserne kombineret med et udblik på Steins øvrige værk og poetik opstiller Solveig Daugaard en samlet optik på Gertrude Steins meget personlige version af det litterære portræt.
Begge bøger udkommer d. 7. marts og kan erhverves samlet til den fordelagtige pris af 225 kr.

I anledning af udgivelsen afholdes der reception ONSDAG D. 7. MARTSDin nye ven. Udover et glas vin bydes der på præsentation af Steins portrætter og oplæsning af samme. Alle er velkomne.

Læs mere om Portrætter af enhver her.
Læs mere om Gertrude Steins portrætter her.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Februar 2012
KLANGENES BOG

Klangenes bog
Göran Sonnevi
2012
120 s.
139 kr.


Klangenes bog af den svenske digter Göran Sonnevi er en suite på 102 urimede sonetter og er oversat af Julie Sten-Knudsen.

Digte om jegets mors sygdom og død løber som en rød tråd gennem Klangenes bog. I et mundret og rytmisk sprog reflekterer jeget over døden i en fri bevægelse mellem det mindste og det største, mellem det nære og samfundet, matematikken, musikken og verdensrummet.

Göran Sonnevi (født 1939) er en af Sveriges mest markante digtere med et omfattende lyrisk forfatterskab, der strækker sig fra 1961 til i dag, bag sig. I 2006 modtog han Nordisk Råds litteraturpris for sin seneste digtsamling Oceanen (2005). Klangenes bog udkom på svensk i 1998.

Læs mere om Klangenes bog her.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

December 2011
VANDRINGER MED ROBERT WALSER

Vandringer med Robert Walser
Carl Seelig
2011
176 s.
198 kr.
Vandringer med Robert Walser er den schweiziske forfatter og journalist Carl Seeligs klassiske optegnelser fra sine vandreture med landsmanden, forfatteren Robert Walser.

De sidste mange år af sit liv levede Walser som patient på sindssygehospitalet i Herisau — således også i den periode fra 1936 til 1956, som Seeligs optegnelser strækker sig over. Som lige dele samtalebog, rejsebeskrivelse og (selv-)biografi følger Vandringer med Robert Walser de to på deres utallige vandringer i det østlige Schweiz og gengiver deres samtaler om Walsers liv både inden og uden for anstalten, om litteratur – i al almindelighed såvel som forfatterens egne ”walserier” – den politiske samtid og meget andet.

Robert Walser (1878-1956) forblev, om end værdsat af så centrale litterære skikkelser som Hermann Hesse, Robert Musil, Franz Kafka og Walter Benjamin, i sin levetid en relativt ukendt forfatter. Siden er interessen for forfatterskabet dog med rette vokset – ikke mindst med den posthume udgivelse af de såkaldte mikrogrammer – og en håndfuld af hans værker, heriblandt Fritz Kochers skolestile, Jakob von Gunten og Røveren, er udkommet i dansk oversættelse.

Læs mere om Vandringer med Robert Walser her.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

December 2011
ARENA-INFORMATION

Arena-information
Anders Juhl Rasmussen & Thomas Hvid Kromann (red.)
2011
282 s.
249 kr.

Arena-information er overskriften på en serie småtryk, der fulgte med udvalgte bøger fra forlaget Arena i perioden fra 1967 til 1982. Småtrykkene fungerede som veloplagte og kvalificerede indføringer i forlagets (ofte stærkt eksperimenterende) nyudgivelser, og var forfattet af blandt andre Per Højholt, Dan Turèll, Poul Borum, Uffe Harder og Niels Egebak.

Hidtil har man kunnet være heldig at finde en Arena-information, når man købte en gammel Arena-bog i et antikvariat, men nu har litteraturforskerne Anders Juhl Rasmussen og Thomas Hvid Kromann indsamlet alle de små Arena-information’er, der med denne udgivelse for første gang præsenteres samlet, ordnet i kronologisk rækkefølge og trykt i faksimile til oplysning for samtiden og bevaring for eftertiden.

Samlingen suppleres med en introduktion til Arena, Forfatternes Forlag, i perioden 1953-1982, foruden en betragtning over, hvordan Arena-information bidrager til de respektive værkers samlede udsagn som såkaldt paratekst. Desuden er der i bogen vedlagt en helt ny Arena-information skrevet af Jens Smærup Sørensen.

I forbindelse med udgivelsen præsenteres bogen på Københavns Universitet tirsdag d. 6. december (læs mere her), ligesom der vil blive afholdt en litterær salon i forlængelse af udgivelsen på Underwood Ink tirsdag d. 13. december (læs mere her).

Læs mere om Arena-information her.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

November 2011
ARENA KONTRA #5, 2011

Årets femte udgave af ARENA KONTRA er en plakat, man kan fare vild i. Forfatteren Teddy Josephsen undersøger i et mylder af småtekster papirets rumlige landskab, hvori foldninger og uvante læseretninger præger terrænet.

Om tyngdekraften og dens tilbehør er på én og samme gang en omformateret digtsamling og en akavet plakat, men mest af alt er det en række tekstlige anslag, der kredser om et umådeligt og i visse skalaer ganske velkendt tema: tyngdekraften.

Arena Kontra #5, 2011 er ikke til salg, men sendes gratis til medlemmerne af Klub Arena – Arenas bogklub, abonnementsordning og litterære gavebod.

Læs mere om Arena Kontra her.
Læs mere om Klub Arena her.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

November 2011
MERE ANARKISTEN I FANDENS HUS

I anledning af udgivelsen af Peter Laugesens Anarkisten i Fandens hus for et par uger siden læste både Laugesen selv og skuespiller Jens Albinus op fra værket. Uddrag kan høres og ses her og her.

Læs mere om Anarkisten i Fandens hus her.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Oktober 2011
PETER LAUGESEN: ANARKISTEN I FANDENS HUS

Anarkisten i Fandens hus
Peter Laugesen
2011
238 s.
198 kr.

Peter Laugesen befandt sig i efteråret 2001 på landejendommen Klarskovgaard i nærheden af Korsør. Det selv samme sted havde den radikale, franske prosaist, Louis-Ferdinand Céline, befundet sig et halvt århundrede før (fra 1948-51), da den kontroversielle forfatter var eksileret i Danmark i kølvandet på 2. verdenskrig.

Ud af Laugesens ophold kom der en vilter og omfattende 160 siders (total)montage, Anarkisten i Fandens hus, som blev konstrueret og oversat med et direkte udgangspunkt i Célines samlede værk. Montagen blev oprindelig kommissioneret af Det Kongelige Teater, men Laugesens dramatiske magnum opus blev efterfølgende aldrig opført.

Digteren Laugesen har siden 1967 (og debuten Landskab) produceret et væld af tekster, digte og diverse hybridformer. Hvad, de færreste dog ved, er, at Laugesen også har en markant og efterhånden meget betydelig dramatisk produktion bag sig (fra 1989 og fremefter), som Arena nu for første gang sætter fokus på.

Udgivelsen inkluderer endvidere et (dobbelt)interview med digteren og dramatikeren Laugesen af Lars Bukdahl og essays af Erik Exe Christoffersen og Laura Luise Schultz.

I forbindelse med udgivelsen afholder Arena reception torsdag d. 3. november, kl. 17-20, og det på MAYHEM (i Ragnhildgade 1, 2100 København Ø), hvor både Peter Laugesen selv og skuespilleren Jens Albinus vil læse op og fremføre udvalgte scener og passager fra Anarkisten i Fandens hus.

Læs mere om Anarkisten i Fandens hus her.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Oktober 2011
NOBELPRIS TIL TRANSTRÖMER
Den svenske lyriker Tomas Tranströmer er blevet tildelt årets Nobelpris i litteratur. Læs mere om det her og find Arenas udgivelser af Tranströmer her.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

September 2011
CLARICE LISPECTOR: FAMILIEBÅND

Familiebånd
Clarice Lispector
2011
171 s.
170 kr.

Brasilianske Clarice Lispector (1920-1977) er en rigtig verdensforfatter, som længe har været ulæst i Danmark. Nu præsenterer Arena hendes gennembrudsværk, novellesamlingen Familiebånd, på dansk.

Familiebånd udkom første gang i 1960, men de verdener, som de tretten alvorlige og ustyrligt morsomme fortællinger åbner for os, overrasker stadig læseren.

Familiebånd udkommer torsdag d. 6. oktober, og i den forbindelse inviterer Forlaget Arena og den brasilianske ambassade i København til en udgivelsesfest kl. 17-19 på Cinemateket i Gothersgade. Der vil være tale ved ambassadøren, oplæsning af Lispector ved Pia Juul, bossa nova og caipirinhas, og alle er velkomne.

Læs mere om Familiebånd her.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

September 2011
ARENA KONTRA #4, 2011

I foråret fik T.S. Høeg overrakt ARENA KONTRAs for længst udsolgte 2010-årgang, med besked om at riste en slags musikalsk rune over værkerne. Det resulterede i 6 spritnye blæserbårne kompositioner, der på forskellig vis tonesætter litteraturen, og nu giver både gamle læsere og nye ører mulighed for at opleve ARENA KONTRAs 2010-årgang igen og på ny. Værket har fået titlen Dane TS Hawk & The Cerebral Hemispheres Plays Poets og er indspillet i samarbejde med Jakob Dinesen, Kasper Tranberg og Mads Hyhne.

I forlængelse af udgivelsen afholdes der RECEPTION, lørdag d. 1. oktober, kl. 19.30 i Møllegades Boghandel.

Arena Kontra #4, 2011 er ikke til salg, men sendes gratis til medlemmerne af Klub Arena – Arenas bogklub, abonnementsordning og litterære gavebod.

Læs mere om Arena Kontra her.
Læs mere om Klub Arena her.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

August 2011
EFTERÅRSPROGRAM

Programmet for efterårets udgivelser på Arena ligger klar. Download det her eller læs mere under kommende udgivelser.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Juni 2011
ARENA KONTRA #3, 2011

Tilbage i 2009 gjorde Eske K. Mathiesen Erik Satie til poetisk protagonist i digtsamlingen Bonjour monsieur Satie (Forlaget Bebop) – et værk, der vandt ham Kritikerprisen. Med Af Ellen Marsvins optegnelser har Eske K. Mathiesen igen valgt at låne sin stemme til en historisk skikkelse, nemlig Christian den 4.’s svigermor og hele Danmarks pantelåner, Ellen Marsvin.

Det er således med betydelig stolthed, at Forlaget Arena præsenterer netop Eske K. Mathiesens poetiske portræt af Ellen Marsvin som næste udgivelse i vores småtryksserie Arena Kontra.

Arena Kontra #3, 2011 er ikke til salg, men sendes gratis til medlemmerne af Klub Arena – Arenas bogklub, abonnementsordning og litterære gavebod.

BEMÆRK: Arena Kontra #3, 2011 er UDSOLGT og sendes derfor pr. 1/8-2011 ikke længere til nye medlemmer af Klub Arena.

Læs mere om Arena Kontra her.
Læs mere om Klub Arena her.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Maj 2011
ARENA KONTRA #2, 2011

»Jeg så falke løfte et helt tempel«. Således skriver den græske digter, (film)teoretiker og essayist, Andreas Pagoulatos (1946-2010), der nu for første gang udkommer i dansk regi. Det sker i Arenas småtryksserie, Arena Kontra, hvor vi har valgt at oversætte og udgive værket
»S T R I D E«, der oprindeligt udkom som privattryk i 1973.

Arena Kontra #2, 2011 er ikke til salg, men sendes gratis til medlemmerne af Klub Arena – Arenas bogklub, abonnementsordning og litterære gavebod.

Læs mere om Arena Kontra her.
Læs mere om Klub Arena her.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Februar 2011
ARENA KONTRA #1, 2011

Arena Kontras 2011-sæson skydes i gang med en kraftpræstation. Forfatteren Chresten Forsom har nemlig affotograferet og omformet 120 gadekryds på Manhattan til tekstcollager. Disse 120 unikaværker udgør Arena Kontra #1, 2011.

I forbindelse med udgivelsen afholdes der RECEPTION fredag d. 11. marts, kl. 20.00 i Den Frie Udstillingsbygning, København. Her vil man kunne nyde en øl, samt bese et udvalg at det samlede værk.

Arena Kontra #1, 2011 er ikke til salg, men sendes gratis til medlemmerne af Klub Arena – Arenas bogklub, abonnementsordning og litterære gavebod.

BEMÆRK: Arena Kontra #1, 2011 er UDSOLGT og sendes derfor pr. 18/4-2011 ikke længere til nye medlemmer af Klub Arena.

Læs mere om Arena Kontra her.
Læs mere om Klub Arena her.

Du kan se en lille film om Arena Kontra #1, 2011 her.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Februar 2011
NY ISLANDSK POESI & STEINAR BRAGI: UDVEJE

Ny islandsk poesi
2011
266 s.
168 kr.

Ny islandsk poesi er tredje udgivelse i Arenas tosprogede serie Ny Poesi. Antologiens bidrag er oversat af Lóa Steffansdottir, Nina Søs Vinther og Erik Skyum-Nielsen, der også har skrevet efterord.

I forbindelse med udgivelsen af Ny islandsk poesi lavede den2radio et interview med en af forfatterne fra antologien, Haukur Ingvarsson.
Hør det her.

Udveje
Steinar Bragi
2011
74 s.
120 kr.

Udveje er en samling novelletter af den anerkendte islandske forfatter Steinar Bragi.

I forbindelse med udgivelsen af bøgerne inviterer Arena til dobbeltreception torsdag d. 24. februar:

16.00: Nordisk Forskningsinstitut, Njalsgade 136, 2. sal
20.00: Forfatterskolen, Peders Skrams gade 2.

Begge steder vil der være oplæsning ved Haukur Ingvarsson, Sölvi Björn Sigurdsson og Kristín Svava Tómasdóttir.

Læs mere om Ny islandsk poesi her.
Læs mere om Udveje her.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Januar 2011
FLANNERY O’CONNOR: VOLDSMÆND RIVER DET TIL SIG

Voldsmænd river det til sig
Flannery O’Connor
2011
284 s.
198 kr.

Sublim roman om vold, frelse og fortabelse af en af det 20. århundredes største sydstatsforfattere.

Læs mere om Voldsmænd river det til sig her.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

December 2010
ARENA KONTRA #6, 2010

Arenas småtryksserie Arena Kontra slutter sin 2010-årgang af med en ny digtsamling af Birgitte Krogsbøll. I Stumfilm skriver forfatteren om kroppen og naturen, insekter og fugle; om det største i det mindste og omvendt. Krogsbøll debuterede i 2002 på Biblioteket Øverste Kirurgiske, og Stumfilm er forfatterens første udgivelse på Arena.

Arena Kontra #6, 2010 er ikke til salg, men sendes gratis til medlemmerne af Klub Arena – Arenas bogklub, abonnementsordning og litterære gavebod.

Læs mere om Arena Kontra her.
Læs mere om Klub Arena her.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

November 2010
ARENA KONTRA #5, 2010

Femte udgivelse i Arenas småtryksserie, Arena Kontra, er S & H / ANSAMLING – en tekstuel collage fra maleren og digteren Claus Carstensens eget bibliotek. I denne forbindelse har navne som Stéphane Mallarmé, Bruce Nauman, Pier Paolo Pasolini og Anna Akhmatova fundet deres vej ned i Arena Kontras poser – og udgives dermed for første gang i dansk regi.

Arena Kontra #5, 2010 er ikke til salg, men sendes gratis til medlemmerne af Klub Arena – Arenas bogklub, abonnementsordning og litterære gavebod.

Læs mere om Arena Kontra her.
Læs mere om Klub Arena her.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

November 2010
KASPAR KAUM BONNÉN: SKABELSER

Skabelser
Kaspar Kaum Bonnén
2010
274 s.
299 kr.

Arena er stolt over at kunne præsentere billedkunstneren Kaspar Kaum Bonnéns nye digtbog: Skabelser. I dette ambitiøse værk fortsætter forfatteren sin poetiske og vidtforgrenede undersøgelse af tilværelsen, af hvad det vil sige at være til – at være menneske.

Læs mere om Skabelser her.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Oktober 2010
SEMINAR OM ARENA OG MODERNISME

30. september 2010 var der seminar om Forlaget Arena på Københavns Universitet. Tre af oplægsholderne kan høres her:

Anders Juhl Rasmussen:
“Hvad er Arenamodernisme, og har litteraturhistorien
brug for begrebet?” (33 min.)

Erik Skyum-Nielsen:
“Arena set i samspil og modspil med 70ernes og 80ernes
teori og litterære kritik.” (43 min.)

Lars Bukdahl:
“Arena er det smukkeste ord for at udgive bøger jeg
kender – og jeg har endnu min debut til gode…” (53 min.)

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

September 2010
ARENA KONTRA #4, 2010

Fjerde udgivelse i Arenas småtryksserie, Arena Kontra, er et (øjebliks)arkiv af forfatteren Thomas Hvid Kromann.

Arkivet indeholder 19 metrodigte, 1 metroessay, 3 uspecificerede fotografier og 2 metrobilletter – alt sammen fra forfatterens rejse til Paris i foråret.

Arena Kontra #4, 2010 er ikke til salg, men sendes gratis til medlemmerne af Klub Arena – Arenas bogklub, abonnementsordning og litterære gavebod.

Læs mere om Arena Kontra her.
Læs mere om Klub Arena her.

Du kan se en lille film om Arena Kontra #4 her.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Juni 2010
ARENA KONTRA #3, 2010

Tredje udgivelse i Arenas småtryksserie, Arena Kontra, er en digtsamling af forfatteren, oversætteren og sprogforskeren Per Aage Brandt. I anledningen af udgivelsen inviterer Arena til reception fredag d. 18. juni, kl.17.00 i Westend 22.

Digtsamlingen er ikke til salg, men sendes gratis til medlemmerne af Klub Arena – Arenas bogklub, abonnementsordning og litterære gavebod.

Læs mere om Arena Kontra her.
Læs mere om Klub Arena her.

 

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Maj 2010
ANTOLOGI,
ENCYKLOPOESIEN

I forbindelse med udgivelsen af Antologi, Encyklopoesien afholder Arena reception lørdag d. 22. maj på Overgaden (Overgaden Neden Vandet 17, Christianshavn) og det fra kl. 14 – 17, hvor de tre bidragydere, Knud Steffen Nielsen, Lars Bukdahl og Marianne Larsen, vil læse op, så vær velkommen! Ved samme lejlighed overrækkes den nyligt indstiftede pris, Albertine-prisen til digteren Frank Kjørup.

Læs mere om Antologi, Encyklopoesien her.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Maj 2010
ARENA KONTRA #2, 2010

Anden udgivelse i Arenas småtryksserie, Arena Kontra, er et brev fra Rainer Maria Rilke til veninden Lou Andreas-Salomé. Brevet blev sendt tilbage i 1903, og for at fejre 107-årsdagen for brevets oprindelige postering, tildeler vi nu brevet endnu en postgang. Brevet er oversat af Elisabeth Friis.

Brevet er ikke til salg, men sendes gratis til medlemmerne af Klub Arena – Arenas bogklub, abonnementsordning og litterære gavebod.

Læs mere om Arena Kontra her.
Læs mere om Klub Arena her.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Marts 2010
NY POLSK POESI

Ny polsk poesi er vores anden udgivelse i Arenas tosprogede antologiserie af samtidslyrik. Antologien er redigeret af Elisabeth Friis og Anna Mrozewicz, sidstnævnte har også forsynet bogen med et efterord om poesiens tilstand i Polen her og nu.

Læs mere om Ny polsk poesi her.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Februar 2010
ARENA KONTRA #1, 2010

Første udgivelse i Arenas nye småtryksserie, Arena Kontra, er en analog kortantologi med tekstbidrag af Peter Nielsen, Rasmus Graff, Harald Voetmann, Peter Højrup, Chresten Forsom, Kaspar Bonnén og Cia Rinne samt klaverintermezzi af Søren Kjærgaard.

Antologien er ikke til salg, men sendes gratis til medlemmerne af Klub Arena – Arenas nye bogklub, abonnementsordning og litterære gavebod.

Læs mere om Arena Kontra her.
Læs mere om Klub Arena her.

 

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Februar 2010
LEPORELLO

Bogværket Leporello består af 11 bøger samlet i en kassette, 11 selvstændige samarbejder mellem én forfatter og én billedkunstner, én mand og én kvinde. Udgangspunktet har været at igangsætte en række samarbejder på kryds og tværs af de kunstneriske miljøer, motiveret og dikteret af leporelloformatet. Først og fremmest i håb om at skabe synergi mellem den danske scene for litteratur og billedkunst og for at give et bud på, hvad en kunstbog kan være som medie og objekt.

Lene Andersen og Ulrik Heltoft tager os med ud på en tour de force gennem 1990’ernes coachingterminologi, Kaspar Bonnén udformer Lone Hørslevs poesi i lægter, Christina Wendelboe skimter fugleliv i Ebbe Stub Wittrups pastellandskab, Aleksa Okanovic dramatiserer en bustur med Birgitta Lund, Nina Søs Vinther møder Thomas Andersen i kalejdoskopiske scener, Lars Frost dækker bord for Rose Eken, Morten Schelde træffer Seimi Nørregaard til hest, Martin Larsen snurrer rundt om Maria Wandels sko, Trine Boesen farvelader Morten Søkildes anagram, Lars Skinnebach sender tankespind til Kristin Eiriksdottir og Helle Højland møder Thomas Seest på toppen af vulkanen Vesuvio. Læs mere på www.leporello.dk.

“(…) Hamrende simpelt og flot.”

– Tom Hermansen, Jyllandsposten

“11 kvinder og 11 mænd har skabt et mægtigt liv i det gamle leporellobogformat med 11 skønne pixibøger for voksne, båret af erobringsmotivet fra Don Juan.”

– Mai Misfeldt, Berlingske Tidende

“Der er gensidig forførelse, når digtere og billedkunstnere parres to og to på udfoldeligt karton.”

– Torben Sangild, Politiken